T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / MERKEZ - Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

 

 

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

                Okulumuz 1956 yılında iş okulu adı altında Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Kız Sanat Ortaokulu ve PKS Okulu olarak açılmıştır. 1974 yılında Ortaokul kısmı kapatılarak Kız Meslek Lisesi olarak eğitime devam etmiştir. 26.01.1994 tarihli protokol ile Endüstri Meslek Lisesinden ayrılarak müstakil okul olmuştur. 1995–1996 yılında ise  Anadolu Kız Meslek Lisesi olarak da  eğitime açılmıştır. Okulumuz bünyesinde Anadolu Kız Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi , Anadolu Kız Teknik Lisesi programları uygulanmış olup 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı başından itibaren sadece Anadolu Meslek programı uygulanmaya devam edecektir. Okulumuz adı Yenimahalle Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi iken;  01/01/2017 tarihinden itibaren  Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.  Okulumuzda örgün eğitimde 440 öğrenci, Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı  160 öğrenci (yüz yüze eğitim alan 90 öğrenci) olmak üzere toplam 700 öğrenci olup öğretmen başına 14 öğrenci düşmektedir. Halen kullanmış olduğumuz yeni bina Haziran 2016 yılında teslim alınmış ve eski binamızın 2 katı yıkılarak kalan zemin kat Atölye binası olarak okulumuz adına tahsis edilmiştir.     2016-2017 Eğitim- Öğretim  ders yılı başından itibaren öğrencilerimiz yeni binamızda  ders başı yapmışlardır.

. Okulumuz iki bloktan oluşmaktadır. A blokta 21 adet derslik ,1 adet çok amaçlı salon ve okul kantini ,   B blokta ise 5 adet Atölye dersliğimiz bulunmakta olup okulumuz tam kapasiteyle kullanılmaktadır.

                Okulumuzda; Giyim Üretim Teknolojisi,  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Grafik ve Fotoğrafçılık , Yiyecek İçecek Hizmetleri  bölümleri bulunmaktadır.

                Okulumuz 2004–2005 yılından itibaren AB LDV projeleri hazırlamakta ve her yıl 1 projemiz başarı sağlamaktadır. Yine LDV projeleri kapsamında hizmet içi eğitime öğretmenlerimiz başvuruda bulunurlar. Okulumuz her Eğitim-Öğretim yılında il çapında düzenlenen yarışmalara katılmakta ve Türkiye genelinde yapılan proje tabanlı beceri yarışmasında dereceler almıştır. Okulumuz TKY uygulamasında ekip ve okul kategorisinde dereceler almıştır.

               Okulumuzda Açık Lise Eğitimi ile örgün öğrenim yaşını geçirmiş genç kızlarımız ve kadınlarımız bilinçli bireyler yetiştirilip kendisine ve ailesine faydalı olmaktadır. Okulumuz, beslenme bilincini oluşturma ve anne-baba eğitimi konularında öğrenci velilerine, ilköğretim okulu öğrencilerine, halkı bilinçlendirme kapsamında kurslar düzenlenmektedir. Bu konuda  İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Belediye Bşk., Toplum Merkezi, Halk Eğitimi. Merkezi ile koordineli çalışmaktadır. Bu kapsamda 2005 yılından beri 25800 kişinin eğitimi gerçekleştirilmiştir.

        Okulumuzda her yıl okulu geliştirme ekipleri kurularak okulun gelişimine katkıda bulunacak çalışmalar sergiler. Okulumuz, mezun olan öğrencileri mezun olduktan sonrada izler ve istatistik tutar.

         Okul-aile birliği okulumuzun Eğitim-Öğretim çalışmalarına yardımcı en önemli unsur ve organımızdır. Başkanlığına seçilen kişi ve diğer üyeler ile uyumlu ve düzenli bir çalışma yürüten birliğimiz, fakir öğrencilere yardım, okulun ihtiyaçlarının karşılanması, okulumuzun il genelinde adının duyurulması ve sosyal etkinliklerle öğrenci-öğretmen kaynaşmasını sağlayacak faaliyetleri düzenli bir şekilde yürütmektedir. Okulumuza yapılan aynı ve nakdi yardımların, bağışların gelir-gider kayıtlarını düzenli tutup,  harcamaların kayıt ve kontrollerini yapmaktadır.

        Okulumuzda 1 usta öğretici tarafından(döner sermaye kapsamında) cilt bakımı ve kuaförlük hizmetleri verilmektedir. Kuaför salonumuz halka açıktır.

                     Okulumuzda sportif alanda da çalışmalar yapılmaktadır. İlde yapılan turnuvalara öğretmen, öğrenci ve çalışanlarımızda katılmaktadır. Okulumuz öğrencilerine üniversiteleri tanımak ayrıca Türkiye'nin tarih ve turizm zenginliklerini görmek için sık sık geziler düzenlenir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.10.2019 - Güncelleme: 20.11.2023 20:20 - Görüntülenme: 1147
  Beğen | 9  kişi beğendi